Det var en av de jämnaste Gyllene spelen tävling som utkämpats under dess 15-åriga historia när en grupp från Sociala enheten Västerås stad besökte Gyllene Brunnen under tisdagen.

I grundspelet skilde det endast 500 000 BrunnbyDaler mellan lagen och slutspelet i pil blev lika jämnt. Australien grundspelets vinnare, utmanades av Sverige i slutspelets pilfinal efter att Sverige vunnit två knappa segrar i kvarts- respektive semifinal mot Indien och Bolivia.

Inför de två  sista pilkasten i finalen ledde Sverige med 7 poäng och när Sverige satte en 10:a krävdes det hela 18 poäng för att Australien för att  stå överst på pallen. Carina som hade sista pilen missade helt sin första pil och allt såg ut att gå Sveriges väg men Carina samade nya krafter siktar och ser till sin stora förvåning att pilen fastnar på tavlans 18 poängsområde. Saken var klar Australien hade vunnit en av de jämnaste  Gyllene Spelen vinsterna genom tiderna.

Australiens vinnande lag, Elsa, Linn, Carina och Susanne

Comments are closed.