Enköpings kommun biståndsavdelning åt julgröt och hade julklappsutdelning på Gyllene Brunnen. Snön låg vit på taken , kan det bli mer julstämning än så r en vecka före julafton.

I Gyllene spelen var det två nationer som dominerade i grundspelet. Det var Vatikanstaten och Bolivia som drog in över 3 miljoner Brunnby Daler. Ändå var det Norge som blev den stora utmanaren i slutspelet genom att vinna flera dueller med suverän pilkastning. Bolivia i semifinalen stretade emot bra men fick till sist vika ned sig och Norge verkade vara oslagbara.

När alla nu trodde att Norge skulle ta hem  även finalen mot Vatikanstaten hände något, pilarna blev stolpe ut hela tiden för Norge och Vatikanstaten övertygade med höga poäng vilket gjorde att finalen blev en enkel seger för Vatikanstaten.

Vatikanens stolta lag, från vänster Mattias, Sofia, Elisabeth och Rose

Stämningen var hög när Lärlingen tävlade i Gyllene Spelen på Gyllene Brunnen.

När krutröken hade lagt sig och pengarna lades upp på bänken var det Australiens Brunnby Daler som varade längst. Det var många andra lag som var hack i häl . Det som blev Australiens segervapen och som gav många sköna Brunnby Daler var det oslagbara “Tjugoettans” i ordgolfen. Grattis till de långväga gästerna från Australien.

Datum 2014-12-16

Australiens värdiga vinnare, Ingrid, Jessica, Helena och Kadra

Enköpings kommun elevhälsa hade lunch och möte på Gyllene Brunnen.

Då passade man även på att aktivera sig med Gyllene Spelen. Här visade sig  Kanada vara starkast trots att man inte visste så mycket om vad som hände först och sist.

Kanadas lag som var bra i ordgolf och bilkörning Maria, Katarina och Alberto

Den 22 november stod Gyllene Brunnen värd när Ann-Marie fyllde 70 år.

God mat serverades och tårtorna till kaffet var högklassiga.

Gästerna aktiverades även med Gyllene Spel där hemmanationen visade sig vara starkast.

Sveriges stolta vinnare, Annelie, Jan-Olof, Lotta och Simon

Det skall tydligen vara ett sydeuropeiskt land som skall vinna Gyllene Spelen när Sundins har släktträff på Gyllene Brunnen. Ifjol var det Portugal och i år var det Italiens tur.

Italiens vinnande lag, från vänster Magnus, Sanna, Adam, Maria och Micke.

Grunden till segern sattes redan i första grenen “Radiostyrda bilar” där italienska laget gav Tyskland  ordentligt med stryk. Tydligen har träningen på Monzabanan givet mer för italienarna  än tyskarnas träning på Nürnberg ring.

I finalen visade  italienarna att de även hade god kontroll över nerverna där de med bred marginal  avfärdade duktiga Uganda.

Datum 2014-10-25

Det blev en historisk dag på Gyllene Brunnen när Uppsala kommun Vård och bildning gästade Gyllene Brunnen.

Det som stod för det var det svenska laget med lite hjälp av Tjeckien.

I grenen Ordgolf  satt det svenska laget ett nytt rekord med 257 poäng detta med ordet “OLÄSTRYGGKOMPANI” (word:s ordlista version 2001) plus ett Å. Det gamla rekordet var från 2011 och satt av Sörby slakteri.

Det andra som gör dagens spel historisk var att när alla pilar i finalen var kastade mellan Sverige och Tjeckien stod båda lagen på samma poäng. Det som gjorde det lite extra kryddigt var att Sverige behövde minst 20 poäng i sista pilen för att nå detta och den som hade nerverna under kontroll var självsäkra Housnara och gjorde exakt det. Inte bara det utan i särkastningen satt Housnara en ny 20:a och Tjeckien var ett slaget lag.

Sveriges lag som satte nytt rekord i ordgolfen med 257 poäng.

Resultattavla med Sverige i topp

Scoren från den historiska pilfinalen.

Bild på Sverige från prisutdelningen, från vänster Amal, Gunilla, Housnara och Per.

Vilken dramatik det blev när Uppsala kommun var på besök på Gyllene Brunnen.

Efter ett strålande genomfört grundspel från samtliga länder var det Island som hade en knapp ledning före de andra länderna inför den avslutade pilkastningen.

Ryssland blev motståndarna för Island. Ryskorna inledde starkt och inför Islands sista kast ledde de med 48 poäng och hade i princip tagit hem segern. Men Lotta i Island ville annat med en “trippelnitton” och 57 poäng förde hon Island till segern och Gyllene Spelen titeln.

Gissa om det jublades i Reykjavik.

Islands duktiga lag, från vänster Simon, Mojgan, Lotta och Dilara.

Det blev en hård drabbning mellan Norge och Sverige när förskolan  Solstrålen hade fest på Gyllene Brunnen.

När två grenar av fyra hade avverkats var Sverige i en solklar ledning och att Norge skulle kunna ta hem Gyllene Spelen titeln var i detta läge otänkbart. I delgrenen “Först och sist” gav dock ett litet hopp till Norge då man vann med knapp marginal men fortfarande var avståndet stort till Sverige.

Sedan skedde miraklet i pilkastningen där Norges “trippelnitton” och grenseger gav storklirr i kassan vilket vände allt och gav Norge en knapp totalseger. Svenska laget såg först lite ledsna ut men efter ett tag accepterade de den norska segern och gav dem en välförtjänt grattis.

Datum 2014-09-22

Norges vinnande lag Marlene, Elenor, Ella och Birgitta.

Danmark var riktigt på gång från sin sista plats i grundspelet med magnifik pilkastning. Norge och Finland fick sträcka vapen i kvartsfinal resp. semifinal.

Nu var det Sverige som väntade i finalen. Sverige hade innan dess  genomfört ett gediget grundspel med luriga formuleringar i ordgolfen samt avancerad bilkörning.

Alla förväntade sig att Danmark skulle fortsätta sin piloffensiv  även mot Sverige men på något sätt kom den av sig, kunde det  bero på deras svenska storebrorskomplex.

Sveriges stolta Gyllene Spelen vinnare, från vänster Åke, Janne, Sören, Mattias och med Anders som frontfigur.

Datum 2014-09-04

Sexton glada lottotippare från Enköping besökte Gyllene Brunnen och gjorde upp om Gyllene Spelen titeln.

Bolivia hade övertygat i grundspelet men i den avgörande pilfinalen kom man till korta mot Indien.

Finalen var dock spännande då Bolivia med sista pilen kunde avgöra genom att sätta en tiopoängare. Nu blev det “bara” en etta och Indien stod där som segrare.

Indiens segrande lag Berit, Dan, Ulla och Inge

Datum 2014-08-12