Det blev Portugal för hela slanten när Brunnsbergs var och smakade på Gyllene Brunnens julbord. Tydligen så kvarstår flytet för Portugal efter urladdningen och segern mot Sverige i Playoff matchen till fotbolls-VM i Brasilien.

Istället för Ronaldo, Pepe, Alves, Moutinho och grabbarna var det här Fredrik, Anders och Matts som briljerade med puckar, ordskapande och bilkörning så det stod härliga till.

Portugals stolta grabbar, Fredrik, Anders och Matts

2013-11-29

En efter en släckte F-100:s danska brandkvinnor och män sina motståndares segerglöd med tripplar i pilkastningen.

Utgångsläget var inte bra, tre segrar krävdes i slutspelets pilkastning för att bli Gyllene Spelen mästare. Först Libyen i kvartsfinal, här var det lite trevande men dock seger men sedan var man igång och tripplarna satt som spön i backen i matcherna mot segervissa Turkmenistan och Thailand.

2013-11-23

Vilken uppvisning i pilkastning vi fick bevittna när  släkten Karlsson firade födelsedag på Gyllene Brunnen.

I grundspelet gjorde Uganda mycket bra ifrån sig men ändå var det fyra lag som var bättre vilket innebar att man med sin femteplats fick börja  slutspelet med en 16-delsfinal mot Jamaica. Även om det blev seger där väntade 4 hungriga lag att slå innan de skulle få kalla sig Gyllene Spelen mästare. Det finns inte på kartan att lyckas med detta,  men vad händer. Match efter match sätter man tripplar, dubblar och lagen försvinner en efter en och så står man där som mästare efter fem raka segrar. Vilken uppvisning av Uganda, laget var nog lika överraskade som alla andra vilken otrolig kapacitet man hade i pilkastning.

Ugandas suveräna pilkastare Caspeien, Jens, Monica, Siv och Tobias

Det var Portugals kväll när Sundins hade släktträff på Gyllene Brunnen.

Nu hoppas alla fotbollsälskare att detta inte upprepas den 19 november när Sverige möter Portugal i en direkt avgörande match om en VM-plats i Brasilien.

Visserligen blev segern mot Grekland ganska knapp men här visade Mikael “Ronaldoklass” och avgjorde med en 20:a. För Sverige och Island blev det inga framgångar nu tror vi att det blir annat i november för våra skandinaviska fotbollshjältar.

Portugal med upp och nedvänd flagga, övre raden Hanna, Magnus, Mikael, Hans nedre raden Robert och Pia.

Vilket flyt Island har, i Play Off i VM-kvalet i fotboll och Gyllene Spelen vinnare när Johanssons hade släktträff på Gyllene Brunnen.

Allt fungerade för Island, först en hård drabbning mot Frankrike i Pucko med en knapp seger, därefter ordgolf och storkovan tack vare ordet “Tvärfiskedraggen” (vad passar bättre ord om fiske för islänningar) och därefter bilkörning av hög klass. Enligt uppgifter har det aldrig setts ett bättre race än det Kevin gjorde i sin duell.

Detta inbringade 4 450 000 Brunnby Daler vilket är en toppnotering gällande Gyllene Spelen.

Det innebar finalplats mot Portugal i slutspelet, här satt det hårt åt men när Henrik kallt satte en 20-poängare (det krävdes 15 poäng) var saken klar och Gyllene Spelen titeln i hamn.

Nu är det bara att se om flytet fortsätter för Island och att det blir VM-slutspel i Rio för Lagerbäcks grabbar. Skulle han behöva hjälp får han väl vända sig till Johanssons suveräna islänningar.

Islands suveräna lag, Jimmy, Kevin, Ida, Ingegerd och Henrik

2013-10-20

Sällan har det varit så livat på Gyllene Brunnen som denna kväll då åtta laddade lag från Munksundsskolan gjorde upp Gyllene Spelen titeln

De röde och vite från Danmark hade en tredjeplats efter grundspelet och för att nå Gyllene Spelen titeln krävdes  tre raka segrar i slutspelets pilkastning.

Med dansk dynamit, explosivitet och elegans  fick Bahrain, Japan och grundspelets suveräner Australien ge sig för tjejerna från andra sidan sundet.

De röde och vite från vänster Anna, Ingalill, Lena och Sara

Måndagen den 30 september 2013

Jamaica dominerar helt vad som gäller friidrottens sprinterdistanser med Bolt i spetsen, men nu är det inte bara sprint, nu är Jamaica även Gyllene Spelen vinnare.

Det som kom att avgöra pilfinalen mot Australien var Micke som i näst sista pilomgången satt en “Golden hit” vilket gjorde att grundspelets suveräner Australien måste se sig som besegrade.

De segrande jamaicanerna från vänster Margareta Rose-Marie Micke och Maria.

Bolivia gjorde en helgjuten insats i pilkastningen. Tre raka segrar innebar att en tredjeplats i gruppspelet förbyttes till seger i slutspelet och därmed en Gyllene Spelen titel.

Bolivias vinnande lag, Maria, Jimmy, Eva-Lena och Lotta.

När Bergvretenskolan var på besök på Gyllene Brunnen var det premiär för deltävlingen “Melodi-år” i Gyllene Spelen. Tävlingen innebar att lagen skulle placera ut svenska melodifestivalvinnare i en tidslinje, en mycket svår uppgift trodde arrangörerna. Men inte för tjejlagen Portugal  och Uruguay från Bergvretsskolan vilka spikade alla sina sju melodifestivalvinnare.

Nu visade sig att denna stora bedrift ändå inte räckte till att bli vinnare i Gyllene Spelen  utan den knep Australien efter en hård kamp mot Bahrain i den avslutande pilfinalen.

Australien dominerade nämligen deltävlingarna “Ordgolf” och “Radiostyrda bilar” i grundspelet vilket gav otroliga 3 700 000 Brunnbydaler i kassan och finalplatsen i slutspelet.

Bahrain hade fram till dess eliminerat Uruguay och Portugal genom ett fantastiskt pilkastande men det tog liksom slut mot Australien som i och med det kunde inhämta en välförtjänt Gyllene Spelen titel.

Australiens segrande lag Anna, Lena, Clary och Frida

Det var tripplarnas dag när Inger skulle firas för sina 50 år.

Tre länder i behov av pengar ställde upp, Grekland, Portugal och Irland.

Portugal inledde bäst i ordgolfen 150 poäng, därefter tog Grekland över. I radiostyrda bilar glänste laget med tre segrar av fyra det var endast Micke som fick ge sig i en rafflande duell mot portugisen Christer men Micke skulle senare komma med en gruvlig revansch.

I “Tidigast och Senast” kampen inledde  Grekland med en “fyr-poängare” då de visste allt om forna tider, efter det fick de andra lagen hela tiden se ryggen på “Greklands-teamet”.

I och med var det klart för slutspel med pil. Det var då tripplarna avlösta varandra. I kampen om finalplatsen mellan Irland och Portugal sattes inte mindre än 4:a tripplar och det var Portugal som satte de mest poänggivande och blev i och med det klara för finalen.

Det var då Micke kom med sin revansch en trippel 19 som gav 57 poäng gav sedan Portugal ingen chans att komma igen.  Segern var Greklands vilket hela nationen jublade över vilket gör att de tar ytterligare ett steg upp från den djupa ekonomiska krisen.

Greklands glada vinnande lag, Robin, Sara, Micke och jubilaren Inger.