Sveriges lag bestående av Peter, Anders och Anders

Aldrig har Sverige dominerat Gyllene Spelen som när Fläkt Woods var på Gyllene Brunnen.

Det var det övriga nordiska länderna som fick ordentligt med smisk. Vad sägs när ett lag har mer BrunnbyDaler efter grundspelet än de andra länderna tillsammans.

Normalt så brukar ändå slutspelet vara ovisst eftersom nerverna kommer in i spelet, men denna gång kändes det på förhand att Sverige skulle vara orubbligt även här. Mycket riktigt blev det så och dubbelAnders och Peter var lika överlägsna här i pilkastningen som i grundspelet.

Nästa gång får Norge och Finland slänga in sina tunga ess som Marit Björgen, Peter Northugg, Tero Pitkämäki om de skall kunna matcha Sverige om dubbelAnders och Peter kommer att representera Sverige.

2010-12-16

Produktförsäljning Sverige
Fläkt Woods AB

Spaniens lag Bernt, Maria, Assi och Tomas

Spanien gjorde ett bra grundspel men trots detta hade man Island före sig inför slutspelet.

Om det gick bra för Island och Spanien i grundspelet så var det tvärtom  för Norge. Solklart sist bland åtta lag och fick börja sist i slutspelets pilkastning. Här började dock klättringen, slutspelskvalet vanns tack vare Dans 18 poängare. Därefter blev det åter segrar i åttondels och kvartsfinaler mot Indien och Ryssland mycket tack vare Dans briljanta kastning. Det kändes helt plötsligt att Norge skulle kunna gå hela vägen till seger.

Spanien och framför allt Marie ville annat i semifinalen. Marie drämde till med 50 poäng “Bull eye” och Norges kastararmar började bli trötta vilket innebar att Norge fick nöja sig med en tredjeplats.

Matchen som skulle avgöra vem skulle bli Gyllene Spelen mästare blev en uppvisning av Spanien och Maria. Återigen sätter Maria en “Bull eye” till publikens stora jubel. Efter denna urladdning seglade Spanien på moln och Island var inte i närheten att vinna. Ett stort grattis till Spanien

Deltagarna i spelen kom från Sjöberga Gård Hässelby.

2010-12-11

Bolivias glada segrande lag, Peter, Anders, Mats och Kenneth

Ett Gyllene Spel med stort engagemang, vad kan man mer vänta sig då lagen representerade länder från Arabien, Afrika,  Sydamerika och Finland från kalla norden.

Grundspelet blev intensivt med många härliga duster, diskussionerna gick höga och gliringar haglade i luften. När pengarna räknades efter grundspelet visade det sig att det var kalla Nordens lag Finland som hade mest med BrunnbyDaler inför slutspelet  med pilkastning.

Nära, nära .............

Det var då rafflet började. Bolivia hade i semifinalen visat hög klass genom att slå Bahrain och tog även initiativet mot Finland i finalen. När sista kastaren i Finland skulle kasta sin sista pil behövdes 50 poäng. Siktet var inställt och pilen for mot tavlans centrum, men som ni ser i bilden  så skilde det 1,36 mm från “bulls eye” och 50 poäng.  Dessa millimetrar betydde att Bolivia stod som segrare och kunde fira stort på segerpodiet.

Deltagarna var Dahls med kunder

2010-11-12

Finlands lag Marie, Sune, Fredrik och Kenneth

Dagens Gyllene Spel var en familjekamp när man firade en 297-årsdag.

Det kvittade vad de andra motståndarna hittade på så var det ändå Finland som vann kamperna.

Det började med nya grenen Pucko där Moçambique gjorde bra motstånd men med lugne skippern och sisteman Fredriks säkra spel säkrades segern.

Ordgolfen blev också en framgångssaga. Med ordet “Bisonoxens” vann Finland Ordgolfen, som denna gång genomfördes som fyrlagsdrabbning,  knappt före Bolivia.

Detta innebar att man inför pilfinalen hade en ganska betryggande ledning med sitt intjänade kapital 3 050 000 Brunnbydaler.

Här var det väntat att stabila Bolivia skulle stå för motståndet men i pilkastningen överraskade Moçambique stort och stod plötsligt som finalmotståndare mot Finland. Inkastningen för Finland var inte bra men när det blev allvar visade man sin kapacitet. Maries tidiga 50 poängare blev nog avgörande, efter det såg Moçambiquearna ganska uppgivna ut och Fredrik som siste man kunde utan press sätta sista pilen till seger.

2010-11-06

Det som ingen skulle ha trott när slutspelt började höll på att hända.

Filippinerna hade ett tungt grundspel allt gick emot dem och gliringarna haglade från motståndarlagen.

Radiostyrda bilar blev ingen succé man hade inte mycket att sätta emot starka Island och det blev ännu värre. I frågesporten “Större eller mindre än” nåddes bottennoteringen noll poäng. Arrangörerna försökte erinra sig om något sådant hade hänt tidigare men ingen kunde minnas det. I sista grundspelsduellen  ”Ordgolf” kom dock en uppryckning men oturen grinade illa och det blev en knapp förlust igen mot  Island som fick ihop ordet “Grisfrossa”.

Inför finalen så var frågan vem som skulle vinna av Australien, USA eller Island.

Då kom uppryckningen från Filippinerna med glänsande pilkastning. USA och Australien fick trots bra pilkastning stryka på foten och nu stod bara Island ivägen för Filippinernas  stora revanch.

Islands duktiga lag, från vänster Ann, Karolina och Thomas

Skulle det omöjliga hända var den stora frågan, men vad händer då, jo den där riktiga skärpan hade försvunnit från de Filippinska deltagarna och Island kunde för tredje gången ganska lätt ro hem duellen lagen emellan. Ett stort grattis till ISS-land, som alla lag tillsist var överens om, var de välförtjänta vinnarna.

2010-10-06

Deltagarna kom från

Sverige påhejade av ledarstaben

USA som höll flaggan högt

Island kämpade på så att isen smälte

Nu när sommaren försvunnit och solen ger sin sista energi till naturen för detta år kom Fjärdhundra SK:s flicklag 00-01 till Gyllene Brunnen.

Den energi som solen nu  börjar snåla med den hade tjejerna med sig. Alla lagen Brasilien, USA, Sverige och Island sprudlade av tävlingsiver, och vilka spel det blev. I alla fyra tävlingsgrenarna nåddes toppresultat.

I biljardgolf nådde t.ex. Brasilien 39 poäng och det brukar sällan gästande seniorer klara av. Likaså i radiostyrda bilar for kubbarna på löpande band och kungen fick inte stå länge innan han blev störtad. I blomfatsdeltävlingen blev de hård kamp i båda matcherna där magisk taktisk känsla visades genom att hålla igen kasten när poäng var bärgade.

Brasilens segrande lag, Emilia, Fanny, Ingrid och Wilma

När alla dueller var avklarade  räknades alla intjänade pengar för att kora dagens Gyllene Spelen vinnare. Sammanräkningen som var lika spännande som valnattens rysare av röstsammanräkningen visade att Brasilen hade samlat mest pengar och i och med detta korades som Gyllene Spelen vinnare. Vinnarna blev som tradition är belönade med medaljer och vinnarmuggar.

2010-10-03

Kinas lag Kjelle, Gunilla och Janne

Det var stora nationer som deltog vid kvällens Gyllene Spel. Det var endast  Vatikanstaten som hade kvalat in som smånation. Det blev också grymt svårt för påvelandets deltagare som kom klart sist.

Resultatstavla över slutspelet

Annat var det för Kina,  trots att man är det folkrikaste landet kunde man endast  ställa upp med tre man då fjärdekvinnan  Lotta inte kunde ställa upp. Detta gjorde Kjelle, Gunilla och Janne extra taggade och genomförde grundspelet med enbart segrar. Bland annat slogs Brasilen tillbaka i radiostyrda bilar vilket innebar att  870 000 Brunnby Daler kunde inkasseras. Ordgolfen gjorde också att plånboken fylldes ordentligt, 1 100 000 Brunnby Daler fick  man tackvare ordet “Familjeråds”.

Slutspelet kom att bli en rysare. Brasilien visade sig vara suveräna pilkastare och vann tre raka segrar med bland annat två “Golden Hits” och verkade så långt oslagbara. USA ville dock annat i semifinalen, när USA:s sista kastare gick in i leken krävdes 18 poäng för vinst och när pilen fastnade i tavlan var det i 19-fältet. Det innebar att USA var klara för  final mot Kina.

Finalen förväntades bli en jämn historia men den hårda semifinalen USA fick utstå tog tydligen musten ur laget och Kinas gäng kunde vinna innan sista pilen var kastad. Ett stort grattis till Kinas lag som nu kan titulera sig som Gyllene Spelen mästare.

2010-09-03

Saudiarabiens lag från vänster Inga, Leif, Birgitta, Sven-Olof och Lars-Ove

Gyllene Brunnen fylldes  upp med gamla stjärnor som sken som mest på sextio och sjuttiotalet. Men när spelen kom igång så var det som förr, glöden fanns där och man kunde inte tro att någon av deltagarna var en dag över trettio när man såg vad som presterades.

När grundspelet avblåstes var det Saudiarabiens som inkasserat mest pengar och det kunde man förstå då man såg  vilken harmoni gänget från ökenlandet hade. I slutspelets  inledande matcher visades upp en mycket hög kvalite i pilkastning från alla lag men det var ändå ettan och tvåan från grundspelet Saudiarabien och Vatikanstaten som möttes i den avgörande pilfinalen.

I detta läge visade återigen oljelandets stjärnspäckade lag att formen var på topp. När Lars-Ove satt en GoldenHit  var Vatikanstaten ett slaget lag och när Sven-Olof skulle kasta sista pilen var segern redan klar med råge och guldmedaljerna kunde hängas runt Saudernas halsar.

2010-08-28

USA:s lag övre raden Niclas och Christer, nedre raden Britt-Marie och Krister

Oddsen att USA skulle vinna när det återstod 1 minut av grundspelet var ytterst låga.

Lite “Brunnbydaler” och korta ord i Ordgolfen, då kom vändningen!  Christer fick en snilleblixt med ordet “hjälpvikt”. Koll på datorn och såg att det var godkänt och många Brunnbydaler strömmade in i kassan.

Dock innebar det att man ändå låg “bara” trea inför slutspelet och måste vinna tre raka segrar i slutspelet.

Men med Christer i laget var det lungt, här levererades “GoldenHit” säkra 20-poängare och Irland, Brasilien och Filippinerna i nämnd ordning fick vackert titta på när USA blev belönade med sina välförtjänta guldmedaljer.

2010-08-27

Argentinas lag bestod av Joakim Inga-Britta och Emilia

Det blev en hård trekamp när familjen “Ro-Säll” gjorde upp om Gyllene Spelen titeln.

Argentina som till sist stod som segrare kom till korta i de två inledande drabbningarna. I biljardgolfen blev man tvåa,  ytterst knappt slagna av Malaysia. Även i grenen “Radiostyrda bilar” blev man fin tvåa, här var det Vatikanstaten som briljerade med vass bilkörning.

Läget inför sista grenen “Ordgolf” var att alla tre lagen hade god chans att vinna men här visade sig att Argentinas laguppsättning  mor, son och dotterdotter var ett vinnande koncept.

När “Brunnbydalerna” summerades visade sig att Argentina genom segern i “Ordgolf” hade mest pengar och kunde därigenom stoltsera som “Ro-Sälls” Gyllene Spelen vinnare.

2010-08-15