Filippinernas lag Jonny, Katarina och Bengt

Årets sista Gyllene Spel  blev en jämn historia. Det var inte många tusentals Brunnby Daler som skilde lagen inför pilfinalen.

I ledningen var dock Filippinerna och det berodde på deras stronga insats i “>eller < än”. De hade svar på allt. Vad sägs att spika vikten på en kubikdecimeter aluminium 2,71 kg, hur många vet det, puh! Missade offren den 11 september med endast 195 personer o.s.v..

Dock väntade en pilfinal mot Brasilien med starka pilkastare.  Det visade bland annat Claes, som i en inledande särkastning satt en klockren “Goldenhits”.  Det skrämde inte Filippinerna och här var det Katarina som steg fram. I ett kritiskt läge drämde Katarina till med en 25 poängare. I och med det fick hon förtroende att sätta spiken i kistan på Brasilien. Det behövdes inte många poäng  men många får i dessa lägen gummiarm men inte Katarina, lungt sattes de poäng som krävdes och Filippinerna stod som segrare.

2009-12-18

Norges lag Tran, Janne, Johan och Anders

Vilken Norge historia.

Kvällens Gyllene Spel hade hög intensitet och många bra resultat presterades av och till. Grundspelet dominerades av tre nationer, Vatikanstaten, Spanien och Tjeckien och i normala fall brukar det också bli något av dessa lag som vinner. Men inte denna gång.

I sluspelet fick fyra lag kvala in till 8-dels finalen. Det var här Norge-historien började. På något konstigt sätt lyckades Norge med endast ett 4 poängskast nå denna plats. Det var efter det, det  började hända. Gutterna kom in i trans och tripplar och dubblar avlöste varandra. Först fick Uruguay och Tjeckien på nöten sedan följde den sagolika semifinalen mot Spanien. Norges 160 poäng (32 poäng i snitt, GS-rekord) med Anders Goldenhit kast som topp gjorde att Spanien med stora förväntningar blev statister. Med det i bagaget och ännu en Goldenhit av Johan i finalen var även Vatikanstaten besegrade. Efter det ekade Norge, Norge, Norge, Norge …  i Gyllene Brunnen så det hördes hela vägen till Oslo.

2009.12-11

ns lag Anneli, Gunilla, Johanna och Linda

Kamerun satte in stöten i ordgolfen och här tog man de sista pengarna för att stå i “pool position” inför slutspelet.

Laget började grundspelet bra, i duellen mot Sverige i radiostyrda bilar drog man in en dryg miljon. I “När då då” blev det lite mindre utdelning. I och med det så blev det viktigt att få in mycket pengar i ordgolfduellen mot Australien, för att få den viktiga första platsen inför slutspelet. Med bra golfspel och bra alfapetkompetens fixade man bland annat ordet ”Unicefmötes” och önskade pengar  samlades i plånboken.

Slutspelet blev dramatiskt med Sverige i huvudrollen. Sverige gick från en fjärde plats till den avgörande finalen. På vägen till finalen slog man med stabil pilkastning  Island, Australien och Saudiarabien. Men mot Kamerun hade man tappat de där riktiga stinget och när Anneli skulle kasta sista pilen för Kamerun var det redan avgjort. Ett stort grattis till flickorna från Afrika

2009-12-10

Uruguays lag Helen, Jonny, Annika, Marie och Tommy

Uruguay är laget 100 %.

Det var från och med November i år som Uruguay kvalade in på Gyllene Spelen touren och vilken start på touren de fått.

Två starter och två överlägsna segrar. Denna gång med fem nya deltagare men med en tidigare Gyllene Spelen segrare som ankare. Förra gången var Tommy med och förde Kina till en övertygande seger efter ett segerlöst år.  Nu lotsade han sitt nya lag lika förtjänstfullt till överlägsen grund och slutspelsseger som då.

Trots sina två segrar kommer det att ta många år för Uruguay för att nå samma framgångar som sina grannländer i Sydamerika . Här toppar Brasilien med 21 segrar och Argentina med 17 segrar. Men å andra sidan så har de varit med på touren sedan år 2000 och då var konkurrensen inte lika hård som nu

2009-12-05

Sveriges lag Marie, Louise, Eva och Anna

Tveksamma domslut  har drabbat många lag den senaste tiden. Hur var det med Frankrikes  mål mot Irland när Henry tog med handen och fixade VM-biljetten till Sydafrika på Irlands bekostnad.

Nu har det även hänt Gyllene Spelen. I slutspelets final  möttes kvällens giganter Indien och Sverige. Indien hade fram till dess draget fram som en orkan och lagt ned all motstånd i grundspelets dueller. Sverige gjorde också ett bra grundspel men trots detta hade Indien nära miljonen fler Brunnby Daler än Sverige.
Här stod nu de två lagen i den avgörande duellen. Det var Anna för Sverige som kastade den andra och som det visade sig avgörande pilen. Kastet var lite vingligt och som det såg ut hamna i området som ger 1 poäng. Men när resultatet kom upp på tavlan sade den att det var en trippel 20. Var det en högre makt, teknikens under eller en synvilla, alla var undrande inte minst motståndarlaget Indien. Regler är regler och Sverige stod som segrare och Anna fick göra ett besök i baren.

2010-12-04

Uruguays lag Malin, Jimmy och Katarina

Det var Uruguay för hela slanten och laget sken som solen i Uruguays flagga när Gyllene Spelen segern var bärgad.

Laget dominerade från första putten i ordgolfen till sista pilen i pilfinalen. Ingenting var omöjligt för Uruguay. Att Olympiska spelen hölls i London 1948 var inga problem för Jimmy .Det var ett avgörande kunnande i “När då då” duellen mot Norge.

Med ordet “Smögenskära” i ordgolfen visade också laget sin kreativa styrka. Detta tillsamman med den precision, kyla och koordination som visades i bilkörningen och pilkastningen var det inte mycket att göra för de andra lagen än att känna sig besegrade.

Grattis Uruguay!!

2009-11-26

Australiens lag Bitte, Camilla, Ronja och Andreas

Vilket tryck, vilket tryck!!!!!
Landslagen kom från intensiva träningsläger
och redan vid lagens ankomst till Gyllene Spelen vibrerade luften av fighting spirit.

Och vilka spel det blev, att länderna mobiliserat sina bästa  talanger i ordkunskap visade sig snart, för i ordgolfen sprängdes  100-poängsvallen hela tiden. Vad sägs om orden, Sjögångsfock, Snyltdumbom, Tamburinljuds, helt fantastiska resultat eller hur? Det var förmodligen där  man tränat  mest vid träningslägren för det där med bilkörning hade man nog missat helt att träna på.

Efter den intensiva duellerna i grundspelet var det ganska jämnt  mellan lagen inför slutspelet. Även här var trycket  på topp och Irland  avancerade starkt från en sista plats men det räckte inte ända fram till en finalplats. Här var det istället stornationerna Australien och Kina som gjorde upp, med Australien som vinnare med fantastiska 38,5 i pilsnitt. Det föranledde Australien att göra Gyllene Spelens hittills största segervrål..

2009-11-06

Sveriges lag Mona, Anita, Maria och Gun

Lagerbäck har haft fel laguppställning!!!

Äntligen Sverige. Efter alla Sveriges motgångar i Friidrotts-VM, fotbolls -EM för damer och fotbolls VM-kval för herrarna kom Sveriges seger i Gyllene Spelen som en befrielse för Sverige.

Och vilken revansch det blev för  Sverige, seger i alla grundspelsdueller och med kassan fylld med 3 100 000 Bruinnby Daler (händer  högst en gång om året att någon når 3 mille gränsen) kom laget till finalen med stort självförtroende. Saudiarabien med en övertygande seger i semi darrade på manschetten mot svenskorna och segern var bärgad innan Sveriges sista pil.

Nu vet  Lagerbäcks efterträdare och damfotbolls landslagskaptenDennerby och allt vad de andra heter, var de skall hämta sina spelare ifrån om de vill ha framgångar för sina landslag

2009-10-15

Tyskland Roger, Regina, Kjell och Ingrid

Som så många gånger tidigare visade sig att rutin från tidigare Gyllene Spelen finaler alltid betalar sig. En annan sanning är, att har man vunnit grundspelet så ligger man även bra till att ta hem hela Gyllene Spelen titeln.

Detta besannades i dagens Gyllene Spel. Regina och Kjell som tidigare Gyllene Spelen mästare lotsade med bra hjälp av Roger och Ingrid sig förbi alla blindskär i grundspelet . Det innebar att man låg i topp inför slutspelet

Slutspelets uppstickare Italien hade inför avgörande final mot Tyskland dominerat stort i sina tidigare två matcher. Men  nu ställdes man mot en grundspelssegrare med tidigare Gyllene Spelen mästare i laget. Det gick som det brukar gå, uppstickaren får stora darren och mästaren med rutin och självförtroende briljerar, denna gång med ett pilsnitt på hela 26 poäng  vilket visar på klass.

2009-10-10

Kubas tjejer och Anna-Carin, Eva-Lena, Helena och Jenny

Det var tjejerna från Havanna som gjorde det och tog hem kvällens Gyllene Spelen titel.

Evert Taube sjöng:” flickan i Havanna hon har  inga pengar kvar” men dessa tjejer hade mycket pengar efter grundspelet. Dock hade Spanien mer pengar men de störde inte dessa tjejer i pilfinalen..

Det var en gloria av självförtroende som lyste runt dem och det var nog det som gjorde att Spanien började darra och  pilarna hamnade där de inte skulle hamna. Då Kubas pilar däremot alltid gav höga poäng så var saken klar.

I eftersnacket hördes att laget hade varit på pil-träningslager innan avresan till Gyllene Brunnen vilket kan vara en del av förklaringen till lagets formidabla skicklighet i pilkastningens ädla konst.

2009-10-09